Projektpartnere
CSS er en klinisk forskningsenhed med fokus på kirurgiske kræftbehandlingsforløb og mangeårig erfaring inden for behandling af tarmkræft samt ledelse af større kliniske forskningsprojekter. CSS har ekspertise indenfor personlig medicin som anvendes på baggrund af big-data (registerdata) og med medicinsk databehandling, computerteknologi, bioinformatik og matematiske modeller.
FORSK støtter forsknings- og innovationsprojekter samt klinisk optimering på Region Sjællands fem hospitaler. FLORENCE projektet er i tråd med FORSKs strategiske indsatsområde, der har fokus på forbedret patientbehandling og styrkelse af forskning og forskningsmiljøer på hospitalet. FORSKs ansvarsområder i FLORENCE er aktivitetspakke 1 kommunikation og projektledelse inkl. økonomistyring.
Avdelingen for gastro- og barnekirurgi (OB) behandler pasienter med sykdommer i øvre- og nedre gastrointestinaltraktus, og har en egen seksjon for pasienter med sykdommer lever, galle og pakreas. I dette prosjektet bidrar OB med klinisk kunnskap og tidligere erfaring med innsamling og bruk av registerdata fra elektronisk pasientjournal, samt utvikling av beslutningsstøtteverktøy for bruk i klinikken.
Kreftregisteret Norge (KRG) jobber med å samle inn data og utarbeide statistikk om kreftforekomsten i Norge og har en omfattende forskningsaktivitet rundt utvikling av preventative løsninger og optimal kreftbehandling. KRG er organisert som en selvstendig institusjon under Oslo Universitetssykehus, og har tette bånd til klinikken. I dette prosjektet blir flere oppgaver utført av KRG, som har kompetanse innen epidemiologi, epidemiologisk kreftforskning, fødererte nettverk og bruk av maskinlæringsteknikker på registerdata.
Det er Danmarks største platform for sundhed og life science som også har en platform til avancerede og regne-tunge algoritmer. Computerome har også en Secure Private Cloud (SPC), som er en virtuel sky, der sikkert kan opbevare data for forskningsprojekter.
I FLORENCE vil Computerome være den centrale server for udviklingen af modellen for personlig medicin. Computeromes medarbejdere er specialister i at etablere og drifte denne type infrastruktur i et sikkert og GDPR-compliant miljø, og trækker bl.a. på erfaringer fra andre nordiske og europæiske samarbejder omkring data- og modeldeling.
Laboratoriet för intelligenta system har lång erfarenhet av ett brett spektrum av nationella/internationella projekt, inklusive Medical Informatics Platform (MIP) från European Human Brain Project (HBP), Swiss National Science Foundation (SNSF), Swiss Federal Institute of Technology (EPFL), Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP), och Vetenskapsrådet (VR). Laboratoriet har en historia av framgångsrikt samarbete med industri och medicinska partners.
Laboratoriet har stor erfarenhet med att utveckla artificiell intelligens och tekniker för maskininlärning i sammanhanget hälso- och medicinska tillämpningar.
Det primære mål for “The Netherlands Comprehensive Cancer Organisation (IKNL) er reducere indvirkningen af kræft på det menneskelige og samfundsmæssige plan. Gennem Netherlands Cancer Registry (NCR) giver IKNL sundhedspersonale, forskere, politikere og andre mulighed for at sætte sig ind i og undersøge kræft- og palliativ behandling. Sammen med sundhedspersonale, forskere, patienter og politikere oversættes data til værdifulde indsigter for at forbedre kræft- og palliativ behandling.
INKL deltager i projekt FLORENCE som samarbejdspartner.