Torsdag den 13. juni var projekt FLORENCE repræsenteret i teltet Forskningsprojekter Sjællands Universitetshospital på dette års Folkemøde.

Professor Ismail Gögenur, projektets lead partner, deltog i debatten “Kan AI fremme lighed i sundhedsvæsenet?”

Ismail åbnede debatten: “Ulighed i sundhedsvæsenet eksisterer, fordi vi ikke har gjort det godt nok. Vi skal ruste sundhedsprofessionelle bedre til at fremme lighed i sundhed. Det kan vi gøre ved at udnytte AI.”

Forskningsprojektet FLORENCE har til formål at forbedre behandlingen af patienter med tyktarmskræft gennem et AI-baseret beslutningsstøtteværktøj, der er designet til at hjælpe klinikere.

Projektet støttes af Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak.

Ismail fremhævede potentialet ved AI i sundhedsvæsenet: “AI kan behandle store mængder data. Med FLORENCE samarbejder vi på tværs af Danmark, Norge og Sverige for at udvikle AI-modeller, der kan forbedre patientplejen uden at overføre patientdata.”

I debatten deltog også Morten Ziebell, lægefaglig direktør ved Sjællands Universitetshospital, og Lene B. Oddershede, Senior Vice President for Natur- og Teknikvidenskab i Novo Nordisk Fonden.

Lene B. Oddershede understregede behovet for gennemsigtighed og ansvarlighed i brugen af AI. Det er afgørende at vide, hvilke data modellerne bygger på, og om de er repræsentative.

Afslutningsvis understregede Ismail: “Vi har et betydeligt forbedringspotentiale, især for højrisikopatienter. AI kan hjælpe os med at forebygge komplikationer og forbedre kvaliteten af vores behandlinger.”